3 mooie fietsvakanties in Frankrijk

Bent u op zoek naar een avontuurlijke fietsvakantie in Frankrijk? Hieronder hebben wij 3 prachtige fietsvakanties voor u geselecteerd.

1Loire 7 dagen

Loire 7 dagenFietsen in het Loiredal  Ontdek de tuin van Frankrijk op de pedalen. Vanuit Orléans, de stad van Jeanne dArc, verkent u de Loirestreek per fiets. Een reis met fraaie routes langs schilderachtige rivieroevers en tal van indrukwekkende kastelen zoals die van Chambord en Blois. Ooit woonde hier de rijke adel. Het gevarieerde landschap wordt gesierd met eindeloze rijen wijnranken en lieflijke dorpjes. Neem net als de Fransen s middags de tijd om te genieten van een lekkere lunch en een wijntje. Een vakantie in Frankrijk is genieten, óók met smaak!

2ViaRhôna Lyon-Orange 8 dagen

ViaRhôna Lyon-Orange 8 dagenLangs de Rhône van Lyon naar Orange Totaal is de ViaRhôna 1.165 km lang, en loopt van de bron van de Rhône in de Zwitserse Alpen naar de monding aan de Middellandse Zee. 350 km fiets je in Zwitserland, 815 in Frankrijk.Langs de Rhône fietsen van Lyon naar Orange is fietsen langs wijn- en boomgaarden. Provincieplaatsen zoals Valence en Montélimar zijn bezienswaardig vanwege hun geschiedenis en hun typisch Romaanse aanblik met de vele prachtige kerken en gebouwen. Lyon en Orange zijn uniek omdat die in de late Middeleeuwen welvarende steden waren, wat zelfs tegenwoordig nog te zien is in het straatbeeld. Onderweg kom langs heuveldorpen, wijngaarden, lavendelvelden en natuurparken.

3ViaRhôna Geneve-Lyon 7 dagen

ViaRhôna Geneve-Lyon 7 dagenLangs de Rhône van Geneve naar Lyon Totaal is de ViaRhôna 1.165 km lang, en loopt van de bron van de Rhône in de Zwitserse Alpen naar de monding aan de Middellandse Zee. 350 km fiets je in Zwitserland, 815 in Frankrijk.Langs de Rhône fietsen van Geneve naar Lyon is fietsen op een vlakfietspad aan de voet van de Alpen. De start in Geneve met de beroemde fontein in het meer van Geneve. Vervolgens langs gezellige dorpen, door zonnebloemvelden en wijn- en boomgaarden. Lyon is een uniek finishplaats met een prachtige late Middeleeuwse binnenstad.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *