De 6 beste single fietsvakanties in Duitsland

Bent u op zoek naar een sportieve singlereis? Hier hebben we een aantal mooie en gezellige fietsvakanties voor singles geselecteerd.

1Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagenDe grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig zacht glooiend natuurgebied met uitgestrekte heidelandschappen, riviertjes, Nedersaksische vakwerkboerderijen, pittoreske dorpjes en ruim 900 km aan fietspaden. We verblijven tijdens deze reis in het statige Celle, één van de mooiste steden in Noord-Duitsland. In het oude stadshart vinden we mooi gerestaureerde 16e en 18e-eeuwse rood-witte huizen. Dit wordt een heerlijke fietsvakantie.

2Duitse Oostzeekust 7 d single

Duitse Oostzeekust 7 d singleHanzesteden met een vleugje oranje Beleef de Oostzee en Mecklenburg Vorpommern, een heel ander stukje Duitsland! In deze streek vindt de natuurliefhebbende reiziger alles wat die zoekt. Wonderschone landschappen, honderden meren van groot tot klein in een meest vlakke en soms iets glooiende omgeving die bosrijk is. Daarnaast bevinden zich hier indrukwekkende kastelen, oude kustplaatsjes en gaan de routes langs rijke Hanzesteden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan zoals Wismar en Rostock. Een streek in Duitsland waarvoor geldt: “onbekend maakt onbemind”. Uitgangspunt van deze reis is Schwerin. De bijnaam van Schwerin: de stad van de zeven meren verraadt al dat u in een prachtige waterrijke omgeving verblijft. Op de eerste fietstocht bewondert u het mooiste gebouw van de stad, het Schweriner Schloss, een sprookjesachtig kasteel, gelegen op een schiereiland naast het centrum van de stad. Schwerin was eens residentie van Prins Hendrik van Mecklenburg, de echtgenoot van Koningin Wilhelmina. Ook de Nossentiner en Schwinzer Heide, een natuurgebied met een rijke dierenwereld en met zon 60 meren en begroeid met beukenbossen, en de Schaalsee staan op het programma. U bezoekt ook een aantal Hanzesteden: middeleeuwse handelsplaatsen die handel dreven in Noord-Duitsland, Scandinavië en de Lage Landen, zoals Wismar: een aan de Oostzee gelegen havenstad die bol staat van historie en bezienswaardigheden. Naast alle culturele hoogtepunten die u hier aantreft, is de stad prachtig gelegen aan de Oostzee.

3Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagenFietsen langs de Romantische Strasse In het zuiden van Duitsland vinden we twee verrassende fietsgebieden; de Schwäbische Alb en de Romantische Strasse. Vanuit het Antik Hotel in het centraal gelegen Aalen, laten beide gebieden zich in één reis prima verkennen. Geniet van de natuur langs kronkelige riviertjes met namen als Jagst en Brenz en van de vele romantische dorpjes en steden met vakwerkhuizen en interessante bezienswaardigheden. Ook de Romeinen hebben dit gebied doorkruist getuige de resten van de Limes, de 2000 jaar oude grens- en verdedigingswal, die in het landschap te zien zijn.  U verblijft in Antik Hotel. Het hotel ligt in een van de mooiste gebieden van Baden- Württemberg, de Ostalb.

4Beierse Woud 7 dagen

Beierse Woud 7 dagenDichte bossen en zonnige dalen Vanaf de fiets kunt u pas écht genieten van de overweldigende natuur van het Beierse Woud. Dichte bossen en rotspartijen worden afgewisseld met zonnige dalen en heldere meren. Geen wonder dat een deel van dit gebied tot Nationaal Park uitgeroepen is. Ook vinden we er bekende steden als Passau. Aan cultuur en gezellige terrassen is hier ook geen gebrek. De streek kent vele heuvels dus een klimmetje hier en daar is niet te vermijden. Maar gelukkig zijn daar ook rivieren als de Isar en de Donau, die zorgen voor een rustpuntje en u zonder noemenswaardige stijgingen naar sfeervolle oeverstadjes leiden. In het uiterste oostelijke puntje van Duitsland, bijna tegen de grens met Tsjechië ligt uw vakantieplaats Bischofsmais.

5Altmühltal- & Donauradweg 8 dagen

Altmühltal- & Donauradweg 8 dagenOver de Altmühl- en Donauradweg vanuit Bad Gögging Aktiva-extras: * halfpension (ontbijtbuffet + 3-gangen diner)* 1-persoonskamer zonder toeslag* gebruik hybride-fiets* meefietsende Nederlandse reisleiding* treinkaartje van Elk Nederlands of Belgisch station naar Bad Gögging v.v. Deze fietsreis vanuit standplaats Bad Gögging in Beieren gaat door het dal van de rivier de Altmühl en langs de rivier de Donau. U rijdt over vlakke weggetjes en fietspaden. Natuur en daarnaast cultuur en geschiedenis zijn in en rond Bad Gögging goed te combineren! In de omgeving liggen vooral veel paleizen en kastelen, gebouwd in diverse bouwstijlen van kleurrijke barok en rococo. In de rustige groene streek liggen oude kleine stadjes die dateren uit de Middeleeuwen, en hier en daar zelfs plaatsen met wortels in de Romeinse tijd.Verblijfplaats Bad Gögging is een kuuroord, midden in het Beierse heuvellandschap. In de omgeving liggen naast bossen ook vele hopvelden – logisch, voor al het Beierse bier dat gebrouwen moet worden! Uiteraard staat op het programma Regensburg, één van de mooiste steden van Duitsland. Hier zijn hoogst interessante bouwwerken zoals de Dom Sankt Peter, het Rathaus met de “Reichstagssaal” en Schloss Emmeram.Het verblijf is in het rustig gelegen 4-sterren hotel The Monarch in Bad Gögging. De heen- en terugreis gaat per ICE-trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Neustadt a.d. Donau v.v.

6Zwarte Woud en Rijndal 7 dagen per trein (klooster)

Zwarte Woud en Rijndal 7 dagen per trein (klooster)Fietsen in Baden:langs de asperges, de kersen en de appels Fietsen door een riviergebied is ideaal: vlak, en links en rechts toch de bergachtige omgeving als décor. Een voorbeeld is de Rijn in Zuid-Duitsland, daar Oberrhein genoemd. De oevers van de Rijn zijn er wel 20 kilometer breed en lenen zich zo goed voor elke dag een andere fietsronde. Een extra uitstap naar de Elzas in Frankrijk aan de overkant is mogelijk, gebruik makend van enkele bruggen en – waar die er niet zijn – veerdiensten die zelfs vaak gratis zijn. De Oberrhein is een rustig gebied dat nogal op landbouw georiënteerd is: naast veeteelt ook akkerbouw, waar die van asperges het meest in het oog springt. “Spargel heten in Duitsland die overlekkere goudgele stengels van-de-zandgrond, en de Rijn tussen Stassburg en Karlsruhe wordt de “Badische Spargelstrasse genoemd. Er zijn meerdere uitgesproken aspergestreken in het land maar die van Baden is misschien wel de bekendste. Het aspergeseizoen duurt van begin mei tot 24 juni. Reist u later, dan niet getreurd: eind juli zijn er de kersen en de pruimen en begin september de appels en de peren… Bühl is een provinciestadje van een kleine 30.000 inwoners aan de voet van het Schwarzwald. Die bergen schieten in de achtertuinen van het plaatsje al flink de hoogte in, en dat is waarom de fietstrajecten juist door het het vlakke Rijndal gaan. Aan de rand van Bühl ligt op een rustige plek het nonnenklooster van Maria Hilf. Het complex is fors van afmetingen en bestaat uit verschillende gebouwen voor eigen bewoonsters en voor gasten. Overigens is een rondleiding van ca. 1 uur door een van de zusters langs en door de oudste en interessantste gebouwen en binnenruimtes inbegrepen. De kamers in het gastenverblijf kennen 2 categoriën: zonder en mét eigen sanitaire faciliteiten. In dat eerste geval is er een etage-badkamer/toilet die door meerdere gastenkamers gedeeld wordt. In een mooie grote ruimte is er een functioneel en goed georganiseerd restaurant. In het nonnenklooster zijn een grote kerk en een kleinere huiskapel. In Kloster Maria Hilf wonen ruim 80 zusters, in leeftijd globaal variërend van 45 tot 100 jaar. Ze zijn allen zó opgewekt, vriendelijk en geïnteresseerd, dat na een week het vertrek voelt als een afscheid van vriendinnen. De omgangsvorm en de sfeer in het klooster zijn sympathiek en harmonieus. De rustige en landelijke omgeving leent zich prima om te fietsen. De routes zijn niet te lang, dus vaak is er tijd en gelegenheid om even af te stappen want er is onderweg genoeg interessants te zien. De meefietsende reisleider zal u daarover voldoende Geheimtipps geven. Er zit een rustdag in het midden van de reis en een absolute aanrader is dan om een daguitvluchtje te maken naar Baden-Baden: de chiqueste kuurplaats van Duitsland, of Strasburg: Europas meest Europese stad…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *