23 mei 2024

Dubbele fietsstandaard kopen? Lees onze tips

Wat is een dubbele fietsstandaard?

De meeste mensen zullen ongetwijfeld weten wat een dubbele fietsstandaard is. Toch leggen we het nog een keer uit. Een dubbele fietsstandaard is een type standaard dat aan de achterzijde van de fiets wordt bevestigd en twee poten heeft in plaats van één. Het biedt extra stabiliteit en ondersteuning voor de fiets, waardoor deze rechtop kan blijven staan zonder om te vallen.

[image]269, Een dubbele fietsstandaard heeft 2 poten[/image]

Voordelen van een dubbele fietsstandaard

Je zult denken, wat is er mis met een enkele standaard. Lees dan verder! Een dubbele fietsstandaard heeft verschillende voordelen ten opzichte van een enkele standaard:

Stabiliteit

Een dubbele fietsstandaard biedt een grotere stabiliteit dan een enkele standaard. Doordat de fiets op twee punten wordt ondersteund, staat hij steviger en is de kans op omvallen of wiebelen kleiner. Dit is met name handig wanneer je zware bagage op je fiets vervoert of als je fiets beladen is met boodschappen.

Evenwicht

Met een dubbele standaard staat je fiets rechtop, wat het gemakkelijker maakt om bagage op en van de fiets te laden. Je hoeft niet langer je fiets in evenwicht te houden terwijl je spullen aan het bevestigen bent, wat handig is als je bijvoorbeeld fietstassen of een fietskrat wilt plaatsen.

Veiligheid

Een dubbele fietsstandaard biedt een veiligere ondersteuning voor je fiets. Je fiets staat steviger geparkeerd en is minder gevoelig voor omvallen bij harde wind of wanneer er iemand tegen je fiets stoot. Dit kan vooral van belang zijn als je je fiets op drukke plaatsen of openbare fietsenrekken parkeert.

Zware belasting

Als je regelmatig zware ladingen of bagage op je fiets vervoert, biedt een dubbele standaard extra stabiliteit. Het verdeelt het gewicht gelijkmatig over beide zijden van de standaard, waardoor de kans op kantelen of wiebelen aanzienlijk wordt verminderd.

Parkeermogelijkheden

Met een dubbele fietsstandaard kun je je fiets op meer verschillende plaatsen parkeren. Je kunt je fiets eenvoudig rechtop zetten zonder deze tegen een muur, hek of andere ondersteuning te leunen. Dit kan handig zijn op plekken waar geen geschikte objecten zijn om je fiets tegenaan te zetten.

Beste dubbele fietsstandaarden

[products-html]

[products-html-full]

Monteren van een fietsstandaard

Het monteren van een fietsstandaard is niet moeilijk. Bij een dubbele fietsstandaard, maar ook voor een enkele, is het vereist dat er een aangelaste standaard montageplaat in het midden van de fiets aanwezig is. Het is belangrijk op te merken dat bepaalde fietsen, zoals E-bikes met een middenmotor, mogelijk niet over deze montageplaat beschikken. Hierdoor is het niet mogelijk om een middenstandaard op dergelijke fietsen te monteren.

Tim

Hoi, ik ben een liefhebber van de fiets. Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van fietsen. In de blogs lees je alles over fietsen, onderdelen, accessoires en fietsvakanties.

Bekijk alle berichten van Tim →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *