22 mei 2024

Beste dubbele fietstas

Wat is een dubbele fietstas?

Een dubbele fietstas is een tas die speciaal is ontworpen om op de bagagedrager van een fiets te worden bevestigd. Het is een set van twee tassen die aan beide zijden van de fiets kunnen worden opgehangen. Deze tassen bieden aanzienlijke opbergruimte voor boodschappen, kleding, laptop en meer. Ze zijn meestal gemaakt van stevige, waterafstotende stof en kunnen gemakkelijk worden vastgemaakt met riempjes en/of klittenband. Ze zijn erg populair onder de recreatieve fietsers.

Beste dubbele fietstas 2023

Hieronder enkele kwalitatief goede dubbele fietstassen.

[products-html]

[products-html-full]

Dubbele fietstas kopen? Waar moet je op letten?

Er zijn veel verschillende soorten en maten te koop in de winkel. Bij de aanschaf van dubbele fietstassen zijn er enkele belangrijke punten om op te letten:

Grootte en capaciteit

Kies tassen die voldoende ruimte bieden voor jouw behoeften. Overweeg de hoeveelheid spullen die je meestal meeneemt, zoals boodschappen, kleding of kampeeruitrusting. Er zijn fietstassen vanaf 15 liter tot maar liefst 50 liter.

Materiaal en duurzaamheid

Ook het soort materiaal is belangrijk. Zoek naar tassen gemaakt van stevige en waterafstotende materialen, zoals polyester of nylon, om je spullen te beschermen tegen regen en slijtage.

Bevestigingssysteem

Controleer of het bevestigingssysteem geschikt is voor je bagagedrager en gemakkelijk te monteren is. Riemen, klittenband of kliksystemen zijn gebruikelijke opties.

Sluiting

Kijk naar tassen met stevige ritsen of gespen om te voorkomen dat je spullen eruit vallen tijdens het fietsen.

Veiligheid

Veiligheid is essentieel. Tassen met reflecterende strips of felle kleuren vergroten je zichtbaarheid in het verkeer.

Afneembaar of niet

Sommige tassen kunnen afzonderlijk worden gebruikt als schoudertassen, wat handig kan zijn.

Passen alle dubbele fietstassen op een elektrische fiets?

Niet alle dubbele fietstassen zijn geschikt voor elektrische fietsen. Bij het kiezen van een fietstas voor een e-bike zijn er enkele belangrijke eigenschappen waar je naar moet kijken. Allereerst moet je bij aankoop zorgen dat de fietstas geschikt is voor de bagagedrager van je elektrische fiets. De bagagedrager op e-bikes kan variëren in vorm en grootte, dus zorg ervoor dat de fietstas goed past en veilig kan worden bevestigd. Dit staat vaak bij de beschrijving van de fietstas.

Bovendien moet je rekening houden met het extra gewicht dat een elektrische fiets en de batterij met zich meebrengen. Het is dus verstandig om te zoeken naar fietstassen die speciaal zijn ontworpen voor e-bikes. Ten slotte, zorg ervoor dat de fietstas voldoende ruimte heeft voor de batterij en andere benodigdheden zonder het evenwicht en de controle over de fiets te verstoren.

Hoe dubbele fietstas bevestingen?

Heeft u de juiste dubbele fietstassen gevonden? Dan moet deze natuurlijk nog op de fiets bevestigd worden. Het bevestigen van een dubbele fietstas is een eenvoudige taak. Iedereen kan dat! Om te beginnen, plaats de fietstas over de bagagedrager van je fiets. Zorg ervoor dat de haken aan de onderkant van de tas goed vasthaken aan de poten van de bagagedrager. Dit voorkomt dat de tassen gaan klapperen. Vervolgens kun je de riemen of gespen gebruiken om de tas stevig aan de zijkanten en bovenkant van de bagagedrager vast te maken. Zorg ervoor dat de tas evenwichtig is en niet wiebelt tijdens het rijden. Controleer de bevestiging regelmatig om ervoor te zorgen dat de tas stevig vastzit en veilig is om je spullen te dragen. Het is vaak even een lastig klusje, maar als de fietassen eenmaal goed vast zitten gaan ze zelden los.

Tim

Hoi, ik ben een liefhebber van de fiets. Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van fietsen. In de blogs lees je alles over fietsen, onderdelen, accessoires en fietsvakanties.

Bekijk alle berichten van Tim →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *