23 mei 2024

Fietsbril kopen? Lees alles over fietsbrillen

Op zoek naar een nieuwe fietsbril? Het kan best lastig zijn hier een goede keuze te maken. Welke bril past het beste of welk bril met welk type glas moet ik kopen? In deze blog wordt deze vragen en meer allemaal beantwoord.

Waarom een fietsbril?

Een fietsbril een speciaal ontworpen bril voor fietsers. De bril is licht in gewicht en heeft een comfortabele pasvorm. De belangrijkste functies van een fietsbril is je ogen beschermen tegen vuil, wind, regen, UV-straling en natuurlijk die vervelende vliegjes. Een bril is met name erg fijn bij hoge snelheden. Dus voor op de racefiets of mountainbike is het geen overbodige luxe. De zonnebril die je tijdens de vakanties opzet is daarvoor helaas niet geschikt. Een fietsbril is helemaal afgestemd op de behoefde van fietsers.

Soorten fietsbrillen

Naast een goede pasvorm zijn de lenzen of glazen een belangrijk onderdeel van de bril. Deze bepalen natuurlijk het zicht tijdens het fietsen. Er zijn verschillende soorten modellen met verschillende lenzen :

  • Fietsbrillen met verwisselbare lenzen
  • Fietsbrillen met lezen in verschillende kleuren
  • Fietsbrillen op sterkte
  • Multifocale fietsbrillen

Fietsbrillen met verwisselbare lenzen

Fietsbrillen met verwisselbare lenzen zijn populair! Je kunt ze in allerlei omstandigheden gebruiken. Ze worden vaak geleverd met 2 of meerdere lenzen die je kunt verwisselen, helemaal afhankelijk van de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld, je kunt heldere lenzen gebruiken bij bewolkt weer en donkere lenzen bij fel zonlicht. Zo heb je altijd goed zicht tijdens het fietsen.

Fietsbrillen met lenzen in verschillende kleuren

Fietsbrillen met lenzen in verschillende kleuren zijn gemaakt om bij specifieke weersomstandigheden te dragen. Bijvoorbeeld, gele of oranje lenzen kunnen helpen bij het verbeteren van het contrast en de dieptewaarneming bij bewolkt weer, terwijl grijze lenzen schittering verminderen bij fel zonlicht. De keuze van de lenzen is helemaal afhankelijk van het weer en je persoonlijke voorkeur.

Fietsbrillen op sterkte

Fietsbrillen op sterkte zijn ontworpen voor fietsers die een bril op sterkte dragen. Deze brillen hebben op sterkte gemaakte lenzen die zorgen voor een scherp zicht tijdens het fietsen. Het voordeel is dat je geen contactlenzen hoeft te dragen onder je fietsbril of je normale bril hoeft te vervangen. Fietsbrillen op sterkte kunnen meerdere lensopties hebben, afhankelijk van jouw gezichtsbehoeften.

Multifocale fietsbrillen

Multifocale fietsbrillen zijn ontworpen voor fietsers die een gecorrigeerd zicht op meerdere afstanden nodig hebben, zoals dichtbij (voor lezen van instrumenten), tussenzicht (voor het controleren van kaarten of GPS), en veraf (voor het zien van de weg voor je). Deze brillen hebben lenzen met verschillende sterktes in één glas, waardoor je scherp kunt zien op verschillende afstanden zonder dat je meerdere brillen hoeft te dragen.

Populaire fietsbril 2023

Hieronder een populaire fietsbril voor alle weersomstandigheden.

[products]

Tim

Hoi, ik ben een liefhebber van de fiets. Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van fietsen. In de blogs lees je alles over fietsen, onderdelen, accessoires en fietsvakanties.

Bekijk alle berichten van Tim →