22 mei 2024

Fietskrat kopen? Lees onze tips

De fietskrat is niet meer weg te denken. Hij is erg populair onder de mensen met een transportfiets. Een krat geeft meer ruimte voor het meenenemen van extra bagage. Met name onder de jongeren is het een veelgezien onderdeel van de fiets. Naast dat het een handig hulpmiddel is voor extra spullen geeft het je fiets een uniek karakter. Er zijn vele soorten, kleuren en maten te koop. Lees in dit artikel alles over de fietskrat.

Beste fietskratten

[products]groep1[/products]

Beste fietskratten uitgelicht

[products-full]groep1[/products-full]

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietskrat?

Een keuze maken tussen alle fietskratten die momenteel te koop zijn is lastig. Om u te helpen bij de aanschaf is het handig een aantal zaken te weten. U leest alles hieronder.

Wat zijn de voor- en nadelen van een fietskrat?

Zoals eerder gezegd kent de fietskrat vele voordelen. Mocht je nog twijfelen? Wij geven hier aantal voordelen.

  • De bagage in de fietskrat ligt voor je, op deze manier heb je altijd zicht op je spullen.
  • Het fietsen met een krat ziet er hip uit! Er zijn vele kleuren en je kunt de krat ook nog pimpen wat leuke accessoires.
  • De snelbinders zijn niet meer nodig. Deze gaan niet zo lang mee en willen nog wel eens kapot gaan. Je bespaart dus geld.
  • Een krat is daarentegen wel duurzaam en kan tegen een stootje!  

Dat zijn best nogal wat voordelen. Toch is er ook een nadeel. Met een te volle krat komt het gewicht voorop de fiets te liggen. Dit kan het sturen bemoeilijken en de kans op vallen vergroten. Let dus op dat je de krat niet te zwaar gaat beladen. Mijn advies is om bij kleine kinderen nog geen fietskrat te monteren. Laat kinderen eerst goed leren fietsen!

Transportfiets

Het is echter wel een vereiste dat je een transportfiets hebt. Deze fiets is uigerust met een extra rek voor het stuur. Op dit rek kan dan eenvoudig een fietskrat gemonteerd worden. Vaak vastgezet met kunstof trekbandjes. Mocht je nou geen transportfiets hebben, maar wel graag een fietskrat meenemen, dan kan je ze los kopen. Kijk goed of dat mogelijk is op jouw fiets.

Hoe monteer ik een fietskrat?

Het monteren van een fietskrat is een koud kunstje. Met behulp van trekbandjes, of ook wel tie-wraps genoemd, zet je de krat goed vast op het rek van de fiets. Trek de bandjes stevig aan en draai de sluitingen naar onder zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Controleer regelmatig of de tie-wraps nog vastzitten. Er wil er nog wel eens een knappen.

Veel gestelde vragen

[faq]

Tim

Hoi, ik ben een liefhebber van de fiets. Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van fietsen. In de blogs lees je alles over fietsen, onderdelen, accessoires en fietsvakanties.

Bekijk alle berichten van Tim →