23 juni 2024

Beste fietsspiegel

Door de komst van de e-bike zijn de fietsspiegels ook weer populair. Het zijn niet meer de grote spiegels van vroeger, maar moderne spiegels die het zicht op de fiets aanzienlijk vergroten. Lees in dit blog alles over de fietsspiegel.

De fietsspiegel is eigenlijk nooit weggeweest, maar sinds de komst van de elektrische fiets hebben de spiegels een metamorfose ondergaan. Waar de spiegels ooit groot waren en regelmatig rammelde aan het stuur zijn de huidige fietsspiegels een stuk degelijker en mooi vorm gegeven.

Veiligheid

Het fietsen met een spiegel maakt het fietsen veiliger. Het aantal ongelukken met fietsers blijft groeien. Het wordt immers steeds drukker op de fietspaden. Met name door de komst van de e-bike gaan ook steeds meer ouderen op pad met de fiets. Natuurlijk is dit een goede ontwikkeling, maar door de drukte en de hogere snelheid van een elektrische fiets is het risico op ongelukken toegenomen. Een fietsspiegel kan zeker helpen om ongelukken te voorkomen. Een spiegel zorgt voor extra zicht en zorgt voor een betere ori├źntatie. Het kan daardoor een goede bijdrage leveren aan de veiligheid op de fietspaden.

Fietsspiegel kopen? Waar moet je op letten

Montage

Fietsspiegels zijn er in verschillende soorten. Je kunt kiezen voor een spiegel die aan het stuur wordt bevestigd, aan het uiteinde van het stuur, aan je fietshelm of zelfs aan je bril. Een fietsspiegel aan het stuur is wel het meest gebruikelijk. Zorg er dan wel voor dat get gekozen montagesoort geschikt is voor jouw fiets. Kijk bijvoorbeeld naar de dikte van je stuur.

Materiaal en kwaliteit

Let op het materiaal waarvan de spiegel is gemaakt. De materialen zoals glas of hoogwaardig kunststof is vaak een betere en duurzame keuze. Zorg ervoor dat de bevestigingen en verbindingen stevig zijn, zodat de spiegel niet wiebelt of verschuift tijdens het fietsen. Dat maakt een fietstocht zeker niet comfortabel.

Draaibaar

In de eerste plaats is het belangrijk en van groot belang dat de fietsspiegel verstelbaar is. Dit geeft je de mogelijkheid om de spiegel te draaien en zo in te stellen dat het zicht voor jou het beste is. Vergelijk dit maar met het afstellen van de spiegels in de auto. Voor een fietsspiegel is dat niet anders. Daarom is het erg belangrijk dat je de fietsspiegel nauwkeurig kunt afstellen!

Soort fiets

Het soort fiets maakt voor de meeste fietsspiegels niet uit. Het gaat er vaak om dat de klem aan de spiegel groot genoeg is voor de dikte van het stuur. Bekijk dit dus goed bij aanschaf van een fietsspiegel voor op het stuur.

Populaire fietsspiegel

Heeft u een stadsfiets, racefiets of een elektrische fiets? Deze fietsspiegel is geschikt voor elk type fiets. Je bevestigt hem aan het uiteinde van het stuur en zorgt direct voor extra veiligheid. 

[products]groep1[/products]

Tim

Hoi, ik ben een liefhebber van de fiets. Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van fietsen. In de blogs lees je alles over fietsen, onderdelen, accessoires en fietsvakanties.

Bekijk alle berichten van Tim →