22 mei 2024

Pakaftas kopen? Voor- en nadelen

Vaak is het wenselijk extra spullen mee te nemen op de fiets. Het liefst zo veilig en comfortabel mogelijk. Een goede fietstas is dan de ideale manier om eenvoudig extra bagage mee te nemen. Er zijn momenteel veel soorten fietstassen te verkrijgen. Om hier een keuze in te maken blijft een lastig karwei. Voor het meenmen van niet al te veel spullen is de keuze snel gemaakt: een pakaftas! Lees hieronder alles over de pakaftas.

Wat is een pakaftas?

Een pakaftas is eigenlijk niet meer dan een enkele fietstas. Je kunt deze tas van de bagagedrager afpakken en meenemen. Ze zijn eenvoudig te monteren op iedere bagagedrager. Je kunt bijvoorbeeld een pakaftas gebruiken voor het vervoeren van een laptop of kleine hoeveelheid boodschappen. Vaak is er bij een pakaftas ook een schouderband meegeleverd. Hierdoor kan je de tas gemakkelijk over de schouder gooien als je een stuk moet lopen. De afneembaarheid is dus een groot voordeel van een pakaftas.

Een pakaftas lijkt dus in ieder opzicht een goede keuze. Toch is er ook een aantal nadelen. Zoals het woord al zegt is een pakaftas makkelijk van de fiets te halen. Het is dus erg makkelijk om de tas van de fiets te stelen. Het advies is dan ook de tas altijd zelf mee te nemen. Dit kan dan direct ook weer een nadeel zijn. Je wilt niet altijd een tas om je schouder wanneer je van de fiets afstapt. Een ander nadeel ligt op het gebied van de rijei

Goede keuze

Een pakaftas lijkt dus in ieder opzicht een goede keuze. Toch is er ook een aantal nadelen. Zoals het woord al zegt is een pakaftas makkelijk van de fiets te halen. Het is dus erg makkelijk om de tas van de fiets te stelen. Het advies is dan ook de tas altijd zelf mee te nemen. Dit kan dan direct ook weer een nadeel zijn. Je wilt niet altijd een tas om je schouder wanneer je van de fiets afstapt. Een ander nadeel ligt op het gebied van de rijeigenschappen. Omdat een pakaftas aan een enkele zijde bevestigt wordt kan dit de balans van de fiets verstoren. Dit hoeft geen probleem te zijn bij een niet te zwaar beladen tas. Neem je echter zware spullen mee dan moet je hier met het fietsen rekening mee houden. Een wat zwabberende fiets is dan een nadeel. Hieronder nog even de voor en nadelen op een rij!

Voordelen

  • Het meenemen van de tas is eenvoudig.
  • Hij is naast een fietstas ook te gebruiken als gewone tas.
  • Bevestigen van de tas gaat erg gemakkelijk.

Nadelen

  • Eenvoudige prooi voor dieven.
  • Balans van de fiets kan verstoord raken bij zware lading.

Populaire pakaftas

Hieronder een populaire pakaftas geschikt voor iedere fiets.

[products]groep1[/products]

Populaire pakaftassen uitgelicht

Hieronder de beste pakaftassen verder besproken. Daarbij letten we op de volgende eigenschappen.

[products-full]groep1[/products-full]

Veel gestelde vragen

[faq]

Tim

Hoi, ik ben een liefhebber van de fiets. Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van fietsen. In de blogs lees je alles over fietsen, onderdelen, accessoires en fietsvakanties.

Bekijk alle berichten van Tim →