23 mei 2024

Beste telefoonhouder voor de fiets

Met een telefoonhouder is het eenvoudig om je telefoon met te nemen op je fiets. Zo heb je altijd je navigatie of muziek bij de hand en je kunt direct opnemen als je gebeld wordt. Lees hier alle voordelen van een telefoonhouder op je stuur.

Steeds vaker kun je iemand tegenkomen die een speciale telefoonhouder heeft zitten op het stuur van zijn of haar fiets. Hierin kun je eenvoudig je telefoon plaatsen en zelfs gebruiken tijdens je fietstocht. De één vindt het ideaal, de ander heeft geen idee wat die ermee moet. Toch zijn er aardig wat voordelen aan het gebruik van een telefoonhouder op de fiets. Wij lichten vijf van de belangrijkste voordelen voor je uit.

1. Je voorkomt een boete

Bellen of appen tijdens het fietsen is uit den boze. Doe dit dan ook niet. Al is het alleen al om geen boete te riskeren. Tegenwoordig is het wettelijk verboden je telefoon tijdens het fietsen in je handen te hebben, waardoor als je staande gehouden wordt je een boete kunt krijgen van wel 95 euro. Daar kun je veel leukere dingen mee doen.

Maar je telefoon gebruiken in een telefoonhouder valt niet onder deze bekeuring. Door het gebruik van een telefoonhouder kun je dit geld dus lekker in je zak houden.

2. Bescherming tegen schade

Er kan veel gebeuren tijdens het fietsen waardoor je telefoon schade oploopt. Denk bijvoorbeeld aan dat deze uit je zak kan vallen en hard op de grond valt. Een goede telefoonhouder beschermt tegen vallen waardoor deze geen schade op kan lopen. Bovendien zijn er ook speciale telefoonhouders die waterbestendig zijn, waardoor je ook geen last hebt van de regen.

3. Vergroot de veiligheid

Er is een reden waarom handheld bellen strafbaar is. Je veroorzaakt namelijk een gevaarlijke situatie voor jezelf en je omgeving. Daarom is een telefoonhouder uitgevonden. Doordat je je handen vrij hebt tijdens het fietsen kun je snel handelen wanneer je een onverwachte manoeuvre moet maken. Daarbij kun je zo ook beter je aandacht verdelen op de weg en wat je via de telefoon nodig zou kunnen hebben.

4. Navigatie is altijd bij de hand

Zo beetje de enige reden waarom we aanraden een telefoon tijdens het fietsen te gebruiken is voor het gebruik van navigatie. Als je bijvoorbeeld grote stukken gaat fietsen in de natuur is het handig dat je kunt zien waar je bent. Tegenwoordig heb je hier speciale fietscomputers voor, maar Google Maps biedt voor veel mensen ook vaak al uitkomst. De navigatie gebruiken via je telefoon gaat veel beter met een telefoonhouder, omdat je altijd je navigatie bij de hand hebt en dus direct weet waar je de volgende afslag moet nemen. En ook hierbij is het ook weer veiliger om je navigatie te gebruiken via de houder in plaats van je telefoon in je hand te houden.

5. Luxere toepassingen kunnen gebruiken

Tot slot biedt een telefoon natuurlijk meer functionaliteiten aan dan een fietscomputer. Onder andere vanwege alle extra apps die je toe kunt voegen. Maar een telefoon heeft dan ook een groter scherm dan een standaard fietscomputer, waardoor je wel een houder moet hebben die ook echt bij het formaat van de telefoon past. Dit moet ook, aangezien je zo alle ritgegevens in één oogopslag terug kunt lezen, ook tijdens de rit.

Een telefoonhouder is ook noodzakelijk bij een telefoon, omdat iedere smartphone natuurlijk andere formaten heeft. De houder kun je aanpassen aan het formaat van jouw smartphone, zodat alle bovenstaande voordelen ook tot hun recht kunnen komen.

Tim

Hoi, ik ben een liefhebber van de fiets. Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van fietsen. In de blogs lees je alles over fietsen, onderdelen, accessoires en fietsvakanties.

Bekijk alle berichten van Tim →