De beste fietshelmen voor kinderen

1 maart 2020
Begint uw kind net met fietsen zonder zijwieltjes? Dan is een fietshelm echt aan te raden. Zeker in het begin is uw kind nog niet volledig vertrouwt met de fiets. Een val van de fiets is dan zo gemaakt. Het is dan van belang uw kind tijdens de eerste jaren op de fiets goed te beschermen. De bescherming van het hoofd is dan misschien wel het belangrijkste. Een goedpassende helm voorkomt ernstig hoofdletsel.

Fietshelm dragen

Begin uw kind direct aan te sporen om een helm op te zetten. In eerste instantie is de kans groot dat uw kind zal weigeren. Na verloop van tijd zal dit afnemen en zonder moeite de helm gaan dragen. Hoe later u hiermee begint, hoe moeilijker het wordt. Er zijn tegenwoordig leuke kinderhelmen met leuke motieven. Dit maakt het dragen van een helm weer extra cool.

Pasvorm van de helm

Zonder een goede pasvorm is het dragen van een helm nutteloos. Een te grote helm zal van het hoofd schuiven en een te kleine helm zal niet lekker zitten en te weinig bescherming bieden. Vaak staan naast de maat ook de geschikte omtrek in centimeters van het hoofd. Kijk hier goed naar bij het kiezen van de juiste helm.

Model van de helm

Er zijn verschillende soorten fietshelmen. De belangrijkste eigenschappen zijn de hoeveelheid luchtgaten en de verstelbaarheid van de helmbanden. Het mag duidelijk zijn dat een helm met veel luchtgaten en goede verstelmogelijkheden het comfort verbeteren. Kijk tijden de aaschaf ook goed naar deze eigenschappen.

Populaire fietshelmen

Categoriën