De mooiste bestemmingen voor een fietsvakantie

Fietsvakanties zijn erg populair! Er zijn inmiddels erg veel bestemmingen voor een avontuurlijke fietsvakantie. Wij proberen u te helpen bij het maken van een keuze. Bekijk hier onze mooiste bestemmingen.

In Europa zijn er veel mooie plekjes om rond te kunnen fietsen. Ideaal dus om een fietsvakantie te organiseren met je vrienden of het hele gezin. Voor een geslaagde fietsvakantie wil je natuurlijk een locatie met goede fietsmogelijkheden en waar het de moeite waard is om lange tochten te maken. Nu is een fietsvakantie iets anders dan een Tour de France of Giro d’Italia, dus waar kun je het beste naartoe voor jouw fietsreisjes? Wij zochten het voor je uit en kwamen met de volgende top 3 van beste fietsvakantiebestemmingen.

3. Oostenrijk

De bronzen medaille voor de beste plek voor fietsvakanties is gewonnen door Oostenrijk. Misschien zou je er niet zo snel aan denken vanwege de hoge bergen en diepe dalen, maar eigenlijk is dit juist een van de redenen waarom dit land zo hoog staat. Oostenrijk ontleent zich perfect als decor van een geslaagde fietsvakantie door de prachtige natuur. Vooral langs de rivier de Donau of richting de Duitse plaats Passau kom je de meest adembenemende natuurlandschappen tijdens je routes tegen. Daarbij is het een voordeel dat deze routes goed zijn aangelegd, waardoor je geen problemen hebt met hoogteverschil of onbegaanbare wegen. Voor iedereen die ook echt wat moois wil zien is Oostenrijk ideaal voor een fietsvakantie.

2. Nederland

Nederland is een fietsland. Dat weet iedereen en staan wij ook wereldwijd bekend om. Niet gek dan ook dat ons eigen koude kikkerlandje een perfecte locatie is voor fietsvakanties. Vooral in de noordelijke provincies en langs de Duitse grens vind je veel open natuur waar je eenvoudig met de fiets doorheen kunt rijden. Van Friesland tot Limburg, met invloeden van onze buurlanden. Zelfs als je al veel van Nederland hebt gezien, ontdek je door deze routes nog onontdekte pareltjes, waardoor je beseft dat je niet eens ver hoeft te reizen om te kunnen genieten van de prachtige natuur. En het allermooiste hierbij is nog: je kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt elk gewenst moment beginnen aan je fietsvakantie en heb je genoeg gezien, dan ben je zo weer thuis. Het comfort en gemak van fietsvakanties in Nederland wint het van veel andere landen en dat is iets waar we toch een beetje trots op mogen zijn.

Tot slot kan er maar één de beste zijn en eigenlijk is dit land al benoemd op de andere plekken, dus is het niet zo vreemd dat dit de absolute winnaar is:

1. Duitsland

Onze oosterburen hebben het van ons gewonnen op het gebied van fietsvakanties. Duitsland telt meer dan 200 verschillende langeafstand fietsroutes, die natuur, cultuur en historie perfect met elkaar afwisselen. Fiets door prachtige bosrijke gebieden, langs pittoreske dorpjes en kom uiteindelijk uit bij de meeste schitterende rivieren. Duitsland ligt natuurlijk vlakbij en daarom is het heel eenvoudig hier een fietsvakantie te boeken. Georganiseerd of op de vrije manier kun je hier plekjes ontdekken waarvan je niet eens had durven dromen dat ze zo dichtbij huis zouden zijn. Mocht je dus een grote en veelzijdige fietsvakantie willen plannen, dan is Duitsland het ideale toneel.