Fietserpad: Van zuid naar noord door Nederland

8 maart 2020
Hoe heet het pieterpad voor fietsers? Het fietserpad! Deze fietsroute is grotendeels gelijk aan het pieterpad, maar dan helemaal bedoeld voor fietsers. Een prachtige langeafstandsfietsroute voor iedere fietsliefhebber.

Het fietserpad is een fietsroute van Maastricht naar Pieterburen. De route is in totaal 574 kilometer lang en is geinspireerd op het Pieterpad, het populaire lange afstandswandelpad. De route start in de Limburgse heuvels in het dorp Mesch nabij Maastricht. Via de provincien Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen eindigt de route in het Waddengebied in het dorp Pieterburen. Hierbij probeert het Fietserpad zoveel mogelijk het Pieterpad te volgen. Daarbij wordt zoveel mogelijk over rustige en autoluwe wegen en paden gefiets. Doordat je het hele land doorkruist maak je kennis met vele afwisselende landschappen en dorpen.

Zwaarte van de route

Het fietserpad is zeker niet zwaar en voor iedere fietser goed af te leggen. De route wordt over het algemeen als 'licht' gekenmerkt. U kunt natuurlijk zelf uw eigen tempo bepalen. Er is onderweg genoeg te zien, dus de gehele route opdelen in 7 of meer etappes is aan te raden. Op deze manier kunt u rustig fietsen en alles op uw gemak bekijken. Er zijn langs de route voldoende mogelijkheden om te overnachten in Hotels of B&B's.

Bewegwijzering

De route kent geen bewegwijzering en is dus niet aangegeven middels bordjes. Wel zijn er diverse boekjes te koop met informatie over het fietserpad. De route wordt aangegeven op het kaartmateriaal in het boek. Tevens krijgt u wat extra achtergrond informatie over de bezienswaardigheden langs de route.

Categoriën