Fietsroute rond Apeldoorn

9 januari 2020
Apeldoorn is een ideaal vertrekpunt voor een fietstocht. De stad ligt midden op de Veluwe. Dit is het grootste natuurgebeid van Nederland en met zijn vele fietspaden perfect om met de fiets te verkennen. Voor iedereen die Apeldoorn bezoekt is het echt een aanrader om de omgeving dus per fiets te ontdekken. Verblijft u in Apeldoorn en wilt u een fietstocht maken in de omgeving van Apeldoorn? Dan hebben wij hier een prachtige route voor u bedacht. De route is ongeveer 50 kilometer en kent wel wat hoogteverschil en gaat ook over onverharde paden. Mocht u niet de beschikking hebben over uw eigen fiets? Kijk dan op de volgende pagina voor het huren van een fiets.

De fietsroute volgt onderstaande knooppunten:
60-29-84-51-63-26-8-9-10-38-24-41-40-19-44-15-14-13-2-12-69-92-93-94-90-55-60

Tijdens de fietstocht komt u op een aantal interessante plekken die de moeite zijn om te bekijken. De fiets tocht start in de binnen stad van Apeldoorn.

Binnenstad Apeldoorn - Knooppunt 60

De Apeldoornse binnenstad is één van de meest bruisende van Nederland. Apeldoorn heeft een gezellig centrum waar u prima kunt winkelen. De Hoofdstraat is de langste winkelstraat van Nederland. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan winkels. Er is voor ieder wat wils. Uiteraard veel kledingwinkels waar u naar hartenlust kunt shoppen. Maar niet alleen de Hoofdstraat is de moeite waard, in de vele zijstraatjes wordt u verrast met eigentijdse winkels. Gezellige boetieks voor exclusieve mode en speciaalzaken met heerlijke specialiteiten en exclusieve gadgets.
Als het weer niet mee wil werken tijdens uw bezoek aan de Apeldoornse binnenstad dan kunt u evengoed prima winkelen. Overdekt winkelcentrum De Oranjerie biedt een ruim winkelaanbod met maar liefst 60 winkels.
Midden in het centrum van Apeldoorn vindt u aan de Vosselmanstraat het CODA Museum. Dit moderne museum biedt het hele jaar door wisselende tentoonstellingen van vooral moderne kunst, mode en sieraden van inspirerende nationale en internationale kunstenaars. Geniet van uiteenlopende tentoonstellingen van moderne kunst in diverse vormen.

Paleis het Loo - Knooppunt 84

Tussen knooppunt 84 en 51 fietst u langs Paleis het Loo. Paleis Het Loo is gelegen aan de rand van Apeldoorn. Hoewel het paleis is gesloten, zijn de prachtige tuinen wel te bezoeken. Deze zijn geopend vanaf april en u kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de rust en de fraai aangelegde parken. Ook het Stallenpleini is te bezichtigen. Ieder jaar vinden er in de tuinen diverse activiteiten plaats, een overzicht van actuele evenementen is te vinden op de website van Paleis Het Loo.

Radio Kootwijk - Knooppunt 40

Midden in het hart van de Veluwe ligt het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Deze wordt omringt door het Kootwijkerverzand, ook wel het grootste actieve zandverstuiving van West-Europa met een oppervlakte van 700 hectare. In de jaren twintig van de vorige eeuw is Radio Kootwijk gebouwd in het voormalig zenderpark op de Veluwe. Radio Kootwijk diende als een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en haar toenmalige koloniën, in het bijzonder met Nederlands-Indië.

Nationaal Park de Hoge Veluwe - Knooppunt 13

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de bekendste natuurparken van Nederland. Het concept van Nationaal Park De Hoge Veluwe is gebaseerd op 3 pijlers namelijk Natuur en Landschap, Historische Verhalen en Kunst en Architectuur. Met een bezoek aan De Hoge Veluwe trakteert u zichzelf op een gezellige en leerzame dag voor het hele gezin. Het bekende Kröller-Müller Museum maakt deel uit van het park. Ook het park leent zicht perfect om een prachtige fietstocht te maken. U kunt eventueel gebruik maken van de gratis witte fietsen bij de ingang van het park.

Stoomtrein - Knooppunt 92

Op het station in Beekbergen heeft u in de zomermaanden de mogelijkheid om mee te gaan met de stoomtrein.Op het traject tussen Apeldoorn en Dieren kunt u nog altijd een ritje maken met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij! Een echte beleving waarin u wordt teruggenomen in de tijd. Het kenmerkende geluid van de stoomfluit, de geur van de hete kolen en de dampende wolken die in de verte al te zien zijn. Een echte aanrader voor jong en oud!

Vanaf het knooppunt 55 fiets u lang het Apeldoorns kanaal weer terug naar de binnenstad van Apeldoorn. Hier kunt u op de vele terassen uitrusten van prachtige fietstocht over de Veluwe.

Categoriën