Fietsslot kopen? Lees onze koopgids

10 januari 2020
In Nederland worden jaarlijks veel fietsen gestolen. Een fietsslot op uw fiets moet dit voorkomen. Vaak is de fiets tijdens de aankoop al voorzien van een slot. Het is tegenwoordig aan te raden een sterk en goedwerkend slot te monteren op uw fiets. Zeker in de grote steden zijn goedrijdende fietsen een prooi voor dieven. Vaak is zelfs een tweede slot geen overbodige luxe. Dan kost het voor de fietsendief weer extra tijd om ermee vandoor te gaan.

Keurmerk

Een stevig fietsslot is echt een must voor nieuwe en kostbare fietsen. Maar wanneer weet je of een slot wel sterk genoeg is en eventuele diefstal van de fiets kan voorkomen? Op dit te bepalen is er een keurmerk. Dit keurmerk is uitgegeven door de Stichting ART. Dit keurmerk geeft aan met sterren op de schaal van 2 tot 5 in hoeverre het slot helpt bij het voorkomen van diefstal van uw fiets. Kijk hiernaar voordat u een slot koopt. Veel verzekeraars eisen een minimaal aantal sterren voordat de fietsverzekering wordt geaccepteerd.

Soorten fietssloten

Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende fietssloten te koop. Elk slot heeft zijn voor- en nadelen. Zo is een kettingslot lastig om mee te nemen, maar wel erg sterk en misschien wel het beste slot voor uw fiets. Een combinatieslot met code is weer handig als u een slordig karakter kent en vaak uw fietssleutel verliest. Hieronder een lijst met alle type fietssloten.
  • Ringslot
  • Combinatieslot
  • Kabelslot
  • Beugelslot
  • Kettingslot
  • Spiraalslot
Kijk tijdens de aankoop goed naar wat voor u en uw fiets handig is en bovenal het beste werkt tegen diefstal.

Categoriën