Top 10 fietsvakanties in Duitsland

Duitsland is een paradijs voor fietsliefhebbers. Het land is helemaal ingericht voor fietsers en heeft een prachtige fietsroutenetwerk. In combinatie met de gezellige plaatsen en het afwisselende landschap is het een populair land voor een fietsvakantie. Hieronder hebben wij 10 mooie fietsvakanties voor u geselecteerd.

€895.00

Fietsvakantie Bodensee

Beleef een onvergetelijke fietsvakantie rondom de Bodensee! Dit toverachtige bergmeer is een geliefd object voor kunstschilders. Een prachtige en afwisselende fietsroutes over grotendeels vlakke fietspaden langs de oevers van de Bodensee. We hebben de beste tips van lokale inwoners getest, Kaffee und Kuchen geproefd en musea bezocht. Natuurlijk hebben we voor u diverse varianten van de fietsroute uitgeprobeerd en voor gefietst. Al deze informatie hebben we gebundeld in deze prachtige fietsvakantie door de drie landen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland rondom de Bodensee.

Bekijk prijs

€929.00

Fietsvakantie Donaubron en Altmühl

Bij de “Donau-Quelle” begint uw fietstocht langs de Donau, hier nog maar een klein riviertje. Tijdens deze reis ziet u de vele gezichten van deze zo veel bezongen rivier. Op de fiets door het Ober-Donau-Natuurpark met de Donauversinkung. Nergens langs de Donau komt u zoveel burchten en kastelen tegen als hier. In de steden langs deze Duitse Donau vindt u gezellige pleinen en fraaie vakwerkhuizen. U fietst in Ulm langs de hoogste kerktoren ter wereld. De route is goed bewegwijzerd, onderweg komt u af en toe een klimmetje tegen. In 2017 is deze route bekroond met 4*. Langs de Almühl fietst u door het gebied waar de Altmühl zich door de zachte kalksteen van de Frankische Jura werkt met in een bocht opeens het spectaculaire schouwspel:12 machtige dolomietrotsen rijzen hier als 12 apostelen omhoog. Door het AltmUhldal gaat de tocht verder richting de Donau. Historische steden als Beilngries en Redenburg met nauwe steegjes en ridderburchten, maken deze fietsvakantie compleet.

Bekijk prijs

€699.00

Fietsvakantie langs de Moezel

De Moezel en Saar zijn aanraders voor levensgenieters! Kronkelend tussen steile hellingen en uitgestrekte wijngaarden met lieflijke dorpen en mooie steden zoeken de Saar, Sûre en Moezel hun weg naar het Rijndal. Omdat we de loop van de rivieren stroomafwaarts volgen, is het onbezorgd fietsen over de uitstekend bewegwijzerde routes. Van de eerste tot en met de laatste reisdag fietst u door schitterende natuur en komt u door gezellige dorpjes. Tijdens deze fietsvakantie heeft u alle tijd voor een extra rondje, een gezellig terras aan het water of een Weinprobe. De fietsvakantie Moezel, Sûre en Saar: aanraders voor levensgenieters!

Bekijk prijs

€675.00

Fietsvakantie Neckar

De Neckar, volgens velen de meest romantische rivier van Duitsland, voert u langs de kleurrijke wijnhellingen van de Schwäbische Weinstrasse en door het geheimzinnige Odenwald, waar na iedere bocht een majestueus kasteel u verrast. U fietst door de metropool Stuttgart, met het schitterende stadspark en langs parels van stadjes als Ludwigsburg, Bad Wimpfen, Besigheim en Marbach. Als bekroning bezoekt u op de laatste dag het veelbezongen Heidelberg. Kortom: een heerlijke fietsvakantie over goed bewegwijzerde fietspaden.

Bekijk prijs

€715.00

Fietsvakantie Römer en Lippe Route

Dichtbij en toch ver weg of omgekeerd. Heel lang geleden marcheerden Romeinse legioenen stroomopwaarts langs de Lippe om de streek tussen de Rijn en de Elbe in bezit te nemen. Nu veroveren fietsers de dicht bij de rivier gelegen route en ontdekken zij de sporen van de Romeinen. Op de fiets doorkruist u gevarieerde streken zoals Teutoburger Woud, Münsterland, Sauerland en het Ruhrgebied met een verscheidenheid van het landschap, die grotendeels worden gedomineerd door water en historische charmante stadjes. Bijzonder zijn onderweg de vele kastelen en burchten, maar ook de veerpontjes, waarmee u op eigen kracht de Lippe oversteekt. Ook de historische stad Münster ligt op uw route. Verdwalen kunt u niet, want in het voorjaar van 2013 werd de uitstekende bewegwijzering volledig opnieuw ingericht. Deze loodst u feilloos over de route.

Bekijk prijs

€845.00

Fietsvakantie Elberadweg

Heerlijk ontspannen fietsen tijdens uw fietsvakantie over het schitterende fietspad langs de Elbe. Het fraai aangelegde Elbefietspad(ofwel Elberadweg) leidt u door een landschap uit een prentenboek. Eerst prachtige rotsformaties met imponerende burchten, hellingen met wijnranken en vervolgens uitgestrekte weiden en landerijen met beroemde steden als Dresden, ook wel ‘Florence van het Noorden’ genoemd, en de porseleinstad Meissen. De hotels liggen allen direct aan of in de nabijheid van de fietsroute. U kunt uw dag zelf indelen en de bagage gaat iedere dag mee in de fietsbus naar het volgende hotel.

Bekijk prijs

€795.00

Fietsvakantie Oostzee & Rügen

Fietsvakantie langs de Oostzee in Duitsland. De Hanzestad Rostock en het grootste en mooiste eiland van Duitsland Rügen, dat bijna geheel onder natuurbeheer staat, zijn de ingrediënten voor deze fietsvakantie! fietsroutes langs uitgestrekte witte zandstranden, oude vuurtorens en langs de imposant recht uit zee oprijzende krijtrotsen van Kaap Arkona. Sterker nog: u fietst er zelfs over heen! U ontdekt de traditionele en idyllische Oostzee badplaatsen tijdens uw fietsvakantie zoals Selin en Binz, en de vele andere toeristische bezienswaardigheden.

Bekijk prijs

€699.00

Fietsvakantie rivieren van Oost-Duitsland

Fietsen door het land van Schiller, Goethe en Händel, grootheden die in dit deel van Duitsland hun inspiratie opdeden. U fietst langs de rivieren Ilm en Saale door bossen en lieflijke dalen, langs burchten en kastelen. Al fietsend ontdekt u hoe mooi het landschap van dit Groene Hart van Duitsland is. Schitterende steden als Erfurt, Weimar en Jena liggen op uw route. Een prima reis voor ieder die houdt van cultuur, historie en natuur! De hotels liggen dicht bij de fietsroutes.

Bekijk prijs

€699.00

Fietscruise Main en Rijn

Ver reizen om heerlijk te cruisen op de mooiste rivieren van Duitsland, de Rijn en de Main, is niet nodig. Onze comfortabele fietsbus brengt u en uw fiets binnen een halve dag naar Koblenz waar u rond de middag op de fiets stapt naar het gezellige Boppard. Fietsen en var over de romantische Romantische Rijn en Main. Beleef de wijnbergen, bossen en betoverende plaatsjes, de Rijn en de Romantische Strasse doet hun naam eer aan! Onderweg fietst u prachtige trajecten, over uitstekende en goed bewegwijzerde fietspaden, langs boeiende steden en stadjes als Rüdesheim, Mainz, Frankfurt, Miltenberg en Würzburg. Ontspannen fietsen terwijl uw drijvende hotel met u meevaart. En heeft u een dag geen zin om te fietsen dan ben u heerlijk aan het cruisen. Dat is pas genieten!

Bekijk prijs