Dubbele fietsstandaard kopen? Lees onze tips

Wat is een dubbele fietsstandaard?

De meeste mensen zullen ongetwijfeld weten wat een dubbele fietsstandaard is. Toch leggen we het nog een keer uit. Een dubbele fietsstandaard is een type standaard dat aan de achterzijde van de fiets wordt bevestigd en twee poten heeft in plaats van één. Het biedt extra stabiliteit en ondersteuning voor de fiets, waardoor deze rechtop kan blijven staan zonder om te vallen.

Voordelen van een dubbele fietsstandaard

Je zult denken, wat is er mis met een enkele standaard. Lees dan verder! Een dubbele fietsstandaard heeft verschillende voordelen ten opzichte van een enkele standaard:

Stabiliteit

Een dubbele fietsstandaard biedt een grotere stabiliteit dan een enkele standaard. Doordat de fiets op twee punten wordt ondersteund, staat hij steviger en is de kans op omvallen of wiebelen kleiner. Dit is met name handig wanneer je zware bagage op je fiets vervoert of als je fiets beladen is met boodschappen.

Evenwicht

Met een dubbele standaard staat je fiets rechtop, wat het gemakkelijker maakt om bagage op en van de fiets te laden. Je hoeft niet langer je fiets in evenwicht te houden terwijl je spullen aan het bevestigen bent, wat handig is als je bijvoorbeeld fietstassen of een fietskrat wilt plaatsen.

Veiligheid

Een dubbele fietsstandaard biedt een veiligere ondersteuning voor je fiets. Je fiets staat steviger geparkeerd en is minder gevoelig voor omvallen bij harde wind of wanneer er iemand tegen je fiets stoot. Dit kan vooral van belang zijn als je je fiets op drukke plaatsen of openbare fietsenrekken parkeert.

Zware belasting

Als je regelmatig zware ladingen of bagage op je fiets vervoert, biedt een dubbele standaard extra stabiliteit. Het verdeelt het gewicht gelijkmatig over beide zijden van de standaard, waardoor de kans op kantelen of wiebelen aanzienlijk wordt verminderd.

Parkeermogelijkheden

Met een dubbele fietsstandaard kun je je fiets op meer verschillende plaatsen parkeren. Je kunt je fiets eenvoudig rechtop zetten zonder deze tegen een muur, hek of andere ondersteuning te leunen. Dit kan handig zijn op plekken waar geen geschikte objecten zijn om je fiets tegenaan te zetten.

Beste dubbele fietsstandaarden

Dubbele Standaard - Fietsstandaard Bike Double Stand 26 Inch - 28 Inch

Deze dubbele fietsstandaard is speciaal ontworpen voor fietsen met een inch maat van 26 tot 28 inch en biedt de perfecte oplossing voor fietsen die zijn uitgerust met een fietskrat of kinderzitje. Met zijn stevige constructie en handige functionaliteit is deze standaard ideaal voor fietsers die extra belasting op hun fiets dragen.
Bekijk op Blokker.nl

Ergotec Standaard dubbel Flex 3 E-bike 28/29 inch aluminium zwart

De Ergotec Double Flex 3 is een hoogwaardige dubbele fietsstandaard die speciaal is ontworpen voor e-bikes en transportfietsen. Met zijn sterke en duurzame aluminium constructie biedt deze standaard uitstekende stabiliteit en ondersteuning voor fietsen met een wielmaat van 28/29 inch.
Bekijk op Blokker.nl

Lynx standaard dubbel verstelbaar 24-28 inch aluminium zwart

De Lynx standaard is een veelzijdige en betrouwbare keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een hoogwaardige dubbele fietsstandaard. Met zijn indrukwekkende specificaties en duurzaam ontwerp biedt deze standaard een stevige ondersteuning voor fietsen met een inch maat van 24 tot 28.

Pluspunten
  • Eenvoudig te monteren.
  • Goede vering waardoor hij eenvoudig inklapt.
Minpunten
  • Wat aan de smalle kant en daardoor wat instabiel.
Bekijk op Blokker.nl

Monteren van een fietsstandaard

Het monteren van een fietsstandaard is niet moeilijk. Bij een dubbele fietsstandaard, maar ook voor een enkele, is het vereist dat er een aangelaste standaard montageplaat in het midden van de fiets aanwezig is. Het is belangrijk op te merken dat bepaalde fietsen, zoals E-bikes met een middenmotor, mogelijk niet over deze montageplaat beschikken. Hierdoor is het niet mogelijk om een middenstandaard op dergelijke fietsen te monteren.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een dubbele fietsstandaard gebruiken?

Een dubbele fietsstandaard is vooral handig wanneer je een fiets hebt met een zwaardere belasting, zoals een fiets met een fietskrat of kinderzitje. De extra poten zorgen voor meer stabiliteit en voorkomen dat de fiets omvalt wanneer deze beladen is. Het biedt ook meer veiligheid en gemak bij het parkeren van je fiets, vooral op oneffen terrein.

Kan ik een dubbele fietsstandaard gebruiken voor alle fietsen?

Dubbele fietsstandaards zijn ontworpen voor specifieke typen fietsen, zoals e-bikes, transportfietsen en stadsfietsen. Het is belangrijk om de compatibiliteit van de standaard met je fiets te controleren, vooral wat betreft de wielmaat en bevestigingsmogelijkheden. Sommige fietsen hebben mogelijk aangepaste standaarden nodig vanwege specifieke frameontwerpen.

Is een dubbele fietsstandaard verstelbaar?

Niet alle dubbele fietsstandaards zijn verstelbaar. Sommige modellen hebben een vaste lengte en positie van de poten, terwijl andere standaards verstelbaar zijn om zich aan te passen aan verschillende fietsmaten of om de hoogte van de fiets aan te passen. Het is belangrijk om de specificaties van de standaard te controleren om te zien of deze verstelbaar is als dat een vereiste is voor jouw fiets.

Hoeveel gewicht kan een dubbele fietsstandaard dragen?

De maximale belasting van een dubbele fietsstandaard varieert per model, maar de meeste standaarden kunnen tussen de 50 kg en 80 kg aan gewicht dragen. Het is raadzaam om de specificaties van de standaard te controleren om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het gewicht dat je wilt dragen, zoals een fietskrat, bagage of andere zware ladingen.

Is een dubbele fietsstandaard gemakkelijk te monteren?

Over het algemeen zijn dubbele fietsstandaards vrij eenvoudig te monteren. Ze worden meestal geleverd met montage-instructies en het benodigde bevestigingsmateriaal. Het kan handig zijn om enige kennis van fietsmechanica te hebben of hulp te zoeken bij een fietsenmaker als je niet zeker bent van het installatieproces. Het correct monteren van de standaard is belangrijk voor een veilige en stabiele werking.